Een scan van verwisselbare schijf uitvoeren

De verwisselbare schijven die u op de computer aansluit, kunnen virussen of andere programma's bevatten die een bedreiging vormen. Kaspersky Small Office Security scant verwisselbare schijven om te voorkomen dat uw computer geïnfecteerd raakt. U kunt de scan van een verwisselbaar schijf configureren om handmatig of automatisch te starten wanneer een verwisselbare schijf op de computer wordt aangesloten. Automatisch scannen van verwijderbare schijven is standaard ingeschakeld.

Scan van verwisselbare schijf handmatig uitvoeren:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Ga naar het gedeelte Beveiliging.
  3. In het blok Scannen klikt u op de knop Scan kiezen.

Dit opent het venster Scannen.

4. Selecteer in het venster Scannen het gedeelte Scan van verwisselbare schijf.
  5. Ga naar de instellingen Scan van verwisselbare schijf, en selecteer één van de volgende opties:
    • Snelle Scan (standaard geselecteerd)

Als u deze optie selecteert, scant Kaspersky Small Office Security alleen bestanden met bepaalde indelingen die het meest vatbaar zijn voor infectie en die zich in de rootmap bevinden.

• Gedetailleerde Scan

Als u deze optie selecteert, scant Kaspersky Small Office Security alle bestanden in elke map van het externe apparaat.

6. Ga terug naar het gedeelte Scan van verwisselbare schijf. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de stationsletter van het externe apparaat en klik op de knop Starten.

Het programma begint het aangesloten apparaat te scannen.